Zijuitloop platdak

Vraag een gratis offerte aan.

Zijuitloop platdak

Een zijuitloop is een onderdeel van de hemelwaterafvoer van een plat dak. Een andere oplossing is de onderuitloop, maar we focussen ons nu op de zijuitloop. Bij een zijuitloop wordt het water met een pijpje met een afschot van ongeveer zeven graden door een muur of een wand of afgevoerd. Het komt dan in een stadsuitloop of vergaarbak terecht.

Zijuitloop laten aanbrengen door een dakdekker

Een zijuitloop is onmisbaar op ieder plat dak. Maar niet iedereen durft of kan het dak op om er eentje aan te leggen. Bovendien vereist het wat technische kennis. Het is een goed idee de zijuitloop te laten plaatsen door een ervaren dakdekker. Bij Dakbedekken.nl hebben wij ervaren vakmannen in dienst, die de klus zo klaren. We hebben meer dan 25 jaar werkervaring en werken uitsluitend met A-kwaliteit materialen.

Water op het dak kan flinke schade veroorzaken. Wees er daarom op tijd bij en voorkom gevolgschade. Met onze scherpe tarieven en professionele manier van werken zijn we een allround service aanbieder. We komen graag langs om de klus te bekijken, onder het genot van een kop koffie.

Wat is een uitloop platdak

Als we het hebben over een zijutloop, hebben we het over een dakuitloop plat dak in de vorm van een rechthoekige buis, die is voorzien van zogenaamde plakplaat. Deze buis zet de zijuitloop aan het dak vast. De buis wordt aan de binnenkant van het dak door de dakopstand (ook wel dakrand genoemd) geschoven. De plakplaat ligt dan op het dakvlak en de dakopstand. Bovenop de uitloop wordt de dakbedekking aangebracht. Zo wordt het netjes afgewerkt.

Zodra de zijuitloop in het dak is aangebracht, kan er ook nog een pvc- of een zinken stadsuitloop of vergaarbak aangesloten worden. Dit begeleidt het water naar de afvoerbuis. Een uitloop op een plat dak is absoluut onmisbaar. Anders blijft er regenwater op staan, kan het gaan rotten en zelfs te zwaar worden.

Welke soorten uitlopen zijn er?

Er zijn verschillende manieren om hemelwater af te voeren, voor verschillende soorten dakbedekking. Hoe groot de afvoer wordt, hangt onder meer af van de hoeveelheid regenwater die afgevoerd moet worden. Wanneer een afvoer noodzakelijk is die door de opstaande dakrand heen gaat, kan het best worden gekozen voor een vierkante afvoer.

Is een afvoer nodig die door het dak recht naar beneden gaat? Dan kan het best worden gekozen voor een ronde afvoer. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Vraag direct een gratis offerte aan

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Binnen 24 uur ontvang je een offerte op maat.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Probeer hier zo duidelijk mogelijk de aanvraag te specificeren :
  Soort dak*
  Werkzaamheden *

  Type woning/gebouw *
  Verwachte uitvoerdatum *

  Eventuele opmerkingen

  • We geven 10 jaar garantie

  • We hebben 25+ jaar ervaring

  • 1000+ tevreden klanten

  • Scherpe offerte op maat