Omgekeerde dakisolatie

Vraag een gratis offerte aan.

Omgekeerde dakisolatie

Wie een plat dak wil laten isoleren, zonder dat daar veel werk aan te pas komt, kan het best kiezen voor een omgekeerd dak. Dakisolatie is dan een erg verstandige investering. Het zal ook zorgen voor een lagere energierekening en meer comfort in huis. Omgekeerde dakisolatie heeft dus belangrijke voordelen.

Isolatie laten aanbrengen door een dakdekker

Bij een omgekeerd plat dak wordt geen nieuwe dakbedekking geplaatst. Daardoor is de kostprijs vaak lager dan bij een warm dak. Hoe we te werk gaan, hangt af van een aantal factoren, zoals de oppervlakte, de moeilijkheidsgraad en het gebruikte isolatie- en afwerkingsmateriaal.

Het is dan ook een goed idee om het isoleren te laten doen door een ervaren dakdekker van Dakbedekken.nl. Wij werken alleen met A-kwaliteit materialen en onze vakmannen zijn gecertificeerd om veilig te werken. Bovendien geven we vijf tot tien jaar garantie op onze service. We zijn flexibel en kunnen snel schakelen. Vraag een offerte aan en ontvang deze binnen 24 uur op maat.

Wat is een omgekeerd dak?

Een omgekeerd dak of omgekeerde dakisolatie is een speciale vorm van het warm dak. Het verschil zit hem dan in de plaatsing. De isolatie wordt bij een omgekeerd dak meteen op de bestaande dakbedekking geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld bitumen, pvc of EPDM zijn. Normaal gesproken wordt de isolatie juist eronder geplaatst. Daarom spreken we van een ‘omgekeerd dak’. In dit geval doet de dakbedekking dienst als waterdichte afdeklaag.

Een ballastlaag zorgt ervoor dat de isolatie op zijn plaats blijft. Het beschermt het dak ook tegen storm, uv-straling en andere weersinvloeden. Op die manier verliest de isolatie haar thermische eigenschappen niet.

Een omgekeerd dak, komt net als een koud dak, vooral voor bij oudere bestaande bouw. Eigenaren van huizen van voor 1975 kunnen hier bijvoorbeeld bij kiezen. Vraag dan onze specialisten gerust om advies.

Waarom een omgekeerd dak?

Er wordt vaak voor een omgekeerd dak gekozen omdat het een gemakkelijke en efficiënte manier is om een dak te isoleren. Bovendien kunnen de isolatieplaten alsnog geplaatst worden als de weersomstandigheden niet ideaal zijn. En wie het vergelijk met een koud dak, zal zien dat de kans op condensatie veel kleiner is dan bij een koud dak.

Kies voor een erkende specialist, zodat de werkzaamheden correct worden uitgevoerd. Een omgekeerd dak moet goed gelegd worden, zodat de isolatie optimaal kan functioneren.

Bovendien moet lekkage altijd voorkomen worden. Een ervaren dakdekker weet precies hoe dit werkt. Naast het aanbrengen van de isolatie is het verstandig ook voldoende te ventileren. Door woningen te isoleren verdwijnen namelijk veel kieren en verandert de vochthuishouding in huis.

Vraag direct een gratis offerte aan

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Binnen 24 uur ontvang je een offerte op maat.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Probeer hier zo duidelijk mogelijk de aanvraag te specificeren :
  Soort dak*
  Werkzaamheden *

  Type woning/gebouw *
  Verwachte uitvoerdatum *

  Eventuele opmerkingen

  • We geven 10 jaar garantie

  • We hebben 25+ jaar ervaring

  • 1000+ tevreden klanten

  • Scherpe offerte op maat