Is er reparatie nodig aan de schoorsteen? Wij helpen je graag.

Vraag een gratis offerte aan.

De schoorsteen inspecteren en repareren

Af en toe de schoorsteen laten inspecteren is een belangrijk onderdeel van het onderhoud aan de woning of het bedrijfspand. Wanneer er problemen worden gevonden, kunnen deze problemen direct worden opgelost door onze ervaren dakdekkers. We gaan dan ook graag het dak op om de schoorsteen te repareren.

Wacht niet te lang met reparaties aan de schoorsteen. Anders kan er gevolgschade ontstaan en dat kost altijd meer dan kleine reparaties tussendoor. Wij kunnen al binnen 24 uur een offerte opstellen, met scherpe tarieven. We komen dan graag eens langs om de schoorsteen te bekijken en een inschatting te maken. Is er een akkoord? Dan gaan we snel aan de slag. En uiteraard nemen we dan onze eigen materialen mee. De hele reparatie wordt dan van A tot Z door ons voorbereid en geregeld.

reparatie schoorsteen

Schade voorkomen met regelmatig onderhoud

Door regelmatig onderhoud te plegen aan de schoorsteen, kunnen problemen worden voorkomen. Problemen die door blijven woekeren, kunnen uiteindelijk voor hoge kosten zorgen. Tijdens het onderhoud kijkt de dakbedekker meteen naar de algehele staat van de schoorsteen.

Als blijkt dat de schoorsteen zwakke plekken heeft, is het zaak deze meteen te repareren. Kleine beschadigingen kunnen bijvoorbeeld al in een vroegtijdig stadium worden verholpen. Het is altijd een goed idee af en toe een schoorsteeninspectie te laten uitvoeren.

Niemand wil eraan denken, maar als een schoorsteen constructiefouten bevat (deze is bijvoorbeeld slecht gemetseld), is er zelfs een grotere kans op brand. Een lekkage kan dan namelijk ontstaan, waardoor er onvolledige trek plaatsvindt. Dat kan ook gebeuren bij schoorstenen die te veel bochten hebben. In zulke gevallen gaan we meteen aan de slag om de constructie te verbeteren. Dakbedekken.nl helpt graag om de schoorsteen te repareren of te reconstrueren.

Een schoorsteen vervangen, optimaliseren of repareren

Wanneer de conditie van de schoorsteen geoptimaliseerd moet worden, kijken we eerst naar de materialen die moeten worden gebruikt. We kijken bijvoorbeeld het huidige materiaal: waar is de schoorsteen van gemaakt en in welke staat is dat? Zijn er misschien betere alternatieven?

In sommige gevallen is het noodzakelijk de schoorsteen te repareren. Ook dit kan natuurlijk volledig verzorgd worden. Wij zijn een professionele partij die wel raad weet met schoorstenen. Vervangen, optimaliseren of repareren: het is geen enkel probleem.

Dak schoorsteen reparatie

Vraag direct een gratis offerte aan

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Binnen 24 uur ontvang je een offerte op maat.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Probeer hier zo duidelijk mogelijk de aanvraag te specificeren :
  Soort dak*
  Werkzaamheden *

  Type woning/gebouw *
  Verwachte uitvoerdatum *

  Eventuele opmerkingen

  • We geven 10 jaar garantie

  • We hebben 25+ jaar ervaring

  • 1000+ tevreden klanten

  • Scherpe offerte op maat