Wil jij de huidige boeidelen vervangen? Wij helpen je graag.

Vraag een gratis offerte aan.

Een dakboeideel laten onderhouden

Om dakranden en dakgoten netjes af te werken, worden vaak boeidelen gebruikt. Dit zijn meestal planken die zijn gemaakt van duurzaam hout of kunststof. Ze hebben een belangrijke functie: ze vangen weersinvloeden op. Daardoor krijgen ze dan ook heel wat te verduren en is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Wij helpen dan ook graag bij het onderhoud en de eventuele vervanging van dak boeidelen.

Wanneer er dakboeidelen op het dak liggen, is het belangrijk dat deze goed worden onderhouden. Zelf onderhouden kan, maar wordt niet aangeraden. Bovendien wil lang niet iedere klusser het dak op. Het is toch altijd een beetje eng. Gelukkig hebben onze dakdekkers zeker geen hoogtevrees. Met 25 jaar ervaring, kennis en kunde op zak, onderhouden we zonder moeite de dakboeidelen, of vervangen we ze als dat nodig is.

Wacht niet te lang met het vervangen van dakboeidelen. Als de boeidelen verrot zijn en vervangen moeten worden, kan het dak onregelmatigheden vertonen. En dan kan de gevolgschade zomaar groot zijn. Vraag daarom vandaag nog een offerte aan. Binnen 24 uur zit de offerte in de mailbox. We kunnen eventueel ook langskomen om eerst even te kijken naar wat er moet gebeuren. Dan nemen we een lekkere kop koffie en gaan we aan de slag met de inventarisatie.

Boeideel

Wat is een boeideel?

Het kan best zijn dat je nog nooit van een dakboeideel hebt gehoord. Onder dak boeidelen verstaan we de opstaande rand van een plat dak, dakgoot of dakrand. Ons land kent veel verschillende weeromstandigheden, waardoor ze aangetast raken. Zeker dakboeidelen van hout vergen het nodige onderhoud. Dak boeidelen zorgen ervoor dat wind en regen niet tussen de gevel en de dakbedekking kan komen. Ook zorgt een boeideel voor een strak afgewerkt uiterlijk. Doordat ze zoveel te verduren krijgen is het belangrijk dat ze goed onderhouden worden en eventueel tijdig worden vervangen. Regelmatig onderhoud voorkomt een vroegtijdige vervanging. Dakbedekken.nl helpt dan ook graag bij het onderhouden van de dakboeidelen.

Dakboeidelen vervangen

Wanneer de boeidelen slecht onderhouden zijn, moeten ze vervangen worden. Anders kan er flinke gevolgschade ontstaan. Gemiddeld gaat een boeideel zo’n zeven jaar mee. Wanneer het boeideel wordt vervangen door een kunststof exemplaar, heeft deze nauwelijks tot geen onderhoud nodig.

Kunststofboeidelen schoonmaken is heel eenvoudig: alleen een sopje en een spons is nodig. Ze zijn de beste keus voor een onderhoudsvrije dakrand. Kunststofdelen met een toplaag zijn vaak in diverse kleuren verkrijgbaar. Dakboeidelen zonder toplaag zijn meestal verkrijgbaar in wit en crème.

Zelf boeidelen vervangen raden we af. Het is namelijk geen gemakkelijke klus. Er is behoorlijk wat technisch inzicht en ervaring voor nodig. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de juiste kanten worden behandeld en dat de delen goed in elkaar zitten. Anders kunnen de boeidelen rotten en zijn ze snel weer aan vervanging toe. Onze dakdekkers hebben de juiste kennis om dit te voorkomen.

Boeideel

Vraag direct een gratis offerte aan

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Binnen 24 uur ontvang je een offerte op maat.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Probeer hier zo duidelijk mogelijk de aanvraag te specificeren :
  Soort dak*
  Werkzaamheden *

  Type woning/gebouw *
  Verwachte uitvoerdatum *

  Eventuele opmerkingen

  • We geven 10 jaar garantie

  • We hebben 25+ jaar ervaring

  • 1000+ tevreden klanten

  • Scherpe offerte op maat