Heb je vragen over constructie van een platdak? Bel ons direct.

Vraag een gratis offerte aan.

Platdak constructie

De constructie van een platdak is nooit vlak. Anders zou er water op blijven staan. Maar er zijn wel verschillende constructies mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de onderconstructie, een warm dak constructie en een koud dak constructie. De constructies hebben allen hun eigen voor- en nadelen. De kans is dan ook groot dat deze constructies je niet meteen iets zeggen. Dan is de vraag al snel welke constructie in de persoonlijke situatie het best past. Dit hoef je niet zelf te beslissen, want je kunt ook een e-mail sturen naar ons. Wij leveren een op maat gemaakte offerte binnen 24 uur. We komen eerst even langs om onder het genot van een kopje koffie of thee de klus door te nemen. We geven vervolgens advies welke constructie voor het plat dak het beste past.

Constructie platdak

De verschillende constructies

In principe zijn er drie verschillende soorten constructies mogelijk. Ten eerste is er een onderconstructie nodig. Deze moet in goede conditie zijn, zodat de dakbedekking er goed op geplaatst kan worden. Dat betekent dat de onderconstructie schoon en droog moet zijn. Bovendien moet de constructie altijd vlak zijn. Zo kan er geen schade ontstaan als er een warm dak of koud dak constructie wordt gekozen. Een warm dak constructie wordt het vaakst gebruikt. Een warm dak constructie houdt in dat het platdak wordt bedekt met materiaal dat thermische isolatie bevat. Deze isolatie wordt dan aangebracht op de onderconstructie, met daartussen een laag die dampen remmen. Op die manier kan er geen schade ontstaan. Het is om die reden een zeer geschikte keuze. Minder geschikt zijn de koud dak constructies. Die worden tegenwoordig bijna nooit meer gebruikt. Nadelen van die constructie zijn namelijk dat er meer kans is op rotten van het hout bij een platdak. Bovendien ontstaat er vaak condensatie door schommelingen in de temperatuur.

Vraag een offerte aan voor een platdak constructie

Het kiezen voor een constructie vergt ook een keuze voor het materiaal. Er zijn verschillende soorten materialen mogelijk. Welk materiaal je ook kiest, wij maken altijd gebruik van A-materiaal. Zo weet je zeker dat de dakbedekking lang mee gaat. Onze dakbedekking gaat bij bitumen zo’n 20 jaar mee, terwijl dakbedekking als PVC zo’n 40 jaar meegaat. Daaraan zijn wel weer andere kosten verbonden. Het is daarom handig om alvast de telefoon ter hand te nemen en ons te bellen. Vraag vandaag nog een offerte aan, dan komen we graag langs om de klus te inspecteren. Na inspectie ontvang je binnen 24 uur de op maat gemaakte offerte. Zo kunnen wij dakbedekking altijd tegen een scherp tarief aanbieden. Bovendien geven we vijf tot tien jaar garantie op de geleverde werkzaamheden. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en een lage prijs.

Constructie van platdak

Vraag direct een gratis offerte aan

Wil jij je platdak constructie vervangen of heb je algemene vragen over de constructie? Vraag een offerte aan.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Probeer hier zo duidelijk mogelijk de aanvraag te specificeren :
  Soort dak*
  Werkzaamheden *

  Type woning/gebouw *
  Verwachte uitvoerdatum *

  Eventuele opmerkingen

  • 1000+ tevreden klanten

  • Ontvang een scherpe offerte

  • Proffesionals uit jouw regio