Hemelwaterafvoer platdak

Vraag een gratis offerte aan.

Hemelwaterafvoer platdak

Blijft hemelwater staan op het dak? Dat is een lastig probleem, maar helaas een probleem van veel platte daken. Dat kan eenvoudig worden opgelost door een hemelwaterafvoer te plaatsen. Zo kan er worden gekozen voor bijvoorbeeld een kiezelbak of een stadsuitloop.

Hemelwaterafvoer plaatsen: een klus voor een dakdekker

Een regenafvoer plat dak plaatsen moet goed gebeuren. Dit moet immers waterdicht worden. Wie zelf gaat klussen, riskeert lekkage. Dat is iets wat absoluut voorkomen moet worden. Een ervaren dakdekker weet precies hoe een hemelwaterafvoer op een plat dak aangebracht moet worden. Met meer dan 25 jaar ervaring regelen onze vakmannen de afvoer van A tot Z.

Wanneer we een hemelwaterafvoer plaatsen, werken we alleen met A-kwaliteit materialen. Op onze service geldt een garantie van vijf tot tien jaar. Het is handig als we eerst het dak even bekijken, zodat we weten wat er moet gebeuren. Daarom komen we graag langs en drinken we graag een kop koffie om de werkzaamheden te bespreken

Waarom een regenwaterafvoer plat dak?

Een dakafvoer plat dak plaatsen is een precies werkje. Het is op een plat dak niet gebruikelijk om een dakgoot te hebben, waardoor het hemelwater p een andere wijze moet worden afgevoerd. Het is belangrijk dat de hemelwaterafvoer op een efficiënte manier is geplaatst, omdat het gewicht van het water op het platte dak ernstige gevolgen kan hebben. Het water slijt namelijk de beschermingslaag sneller. Daardoor kan het dak doorzakken.

Plaatsen hemelwaterafvoer plat dak

Wanneer een hemelwaterafvoer wordt geplaatst, wordt ook gekeken naar de hellingsgraad van het dak. De meeste daken hebben een hellingsgraad van 2 tot 5 graden, zodat er geen plassen op het dak blijven staan. Bij een hemelwaterafvoer kan worden gekozen voor bijvoorbeeld een kiezelbak of een stadsuitloop. Ze worden uitgevoerd in verschillende materialen, zoals lood, aluminium of pvc. Voor een dak met bitumen dakbedekking wordt vaak een kiezelbak met lood gebruikt.

Om ervoor te zorgen dat er een waterdichte verbinding ontstaat tussen de dakbedekking en de kiezelbak gebruiken we een primer. Dit zorgt ervoor dat de bak goed hecht aan de dakbedekking van het platte dak en er geen lekkage ontstaat.

Stadsuitloop plat dak

Er kan gekozen worden uit verschillende soorten stadsuitlopen, maar voor alle uitlopen geldt dat ze over de uitloop van die kiezelbak worden geschoven, aan de buitenkant van het platte

dak. De stadsuitloop komt los te zitten op het uiteinde van de kiezelbak. Deze wordt dus niet verlijmd of gekit. In de meeste gevallen geeft de dakdekker de voorkeur aan een stadsuitloop met een regenpijp van ongeveer 80 millimeter. Door het vastzetten van de regenpijp blijft de stadsuitloop op zijn plaats zitten. Het is dan dus niet nodig om deze nog apart vast te zetten.

Vraag direct een gratis offerte aan

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Binnen 24 uur ontvang je een offerte op maat.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Probeer hier zo duidelijk mogelijk de aanvraag te specificeren :
  Soort dak*
  Werkzaamheden *

  Type woning/gebouw *
  Verwachte uitvoerdatum *

  Eventuele opmerkingen

  • We geven 10 jaar garantie

  • We hebben 25+ jaar ervaring

  • 1000+ tevreden klanten

  • Scherpe offerte op maat