Dakshingles dak? Wij helpen je graag.

Vraag een gratis offerte aan.

Dakshingles

Wie af en toe even naar boven kijkt, ziet steeds vaker dakshingles op het dak. In Amerika worden ze al heel lang gebruikt, maar ze winnen nu ook terrein in Nederland. Ze worden vooral veel bij tuinhuisjes en overkappingen toegepast als dakbedekking.

Dakshingles laten leggen door een dakdekker

Dakshingles plaatsen moet gebeuren op een goed geventileerde ondergrond. Bij het leggen hebben we te maken met de thermische belasting en de vochtbelasting. Daar weet een dakdekker dan ook alles van. Dakbedekken.nl heeft meer dan 25 jaar ervaring in werkzaamheden op en rond het dak. We blijven steeds bijleren en hebben nu ook ruime ervaring met dakshingles.

Als we dakshingles plaatsen, doen we dat alleen met A-kwaliteit materialen. Bij de aanleg werken we met eigen materiaal, zoals steigers of een pannenlift. We komen graag langs om eerst de klus te bekijken, en drinken dan eerst samen een kopje koffie. Zo komen we tot een passende offerte en zijn de werkzaamheden duidelijk.

Dakshingles dak

Dakshingles (soms fout geschreven als ‘daksingels’) zijn bitumineuze dakleien. Ze zijn vaak lichtbruin van kleur, maar andere kleuren kunnen ook. Het kan worden gezien als dakpanplaten met een prefab dekking die eruitziet als dakleien. Ze worden gelegd in stroken. Ze zijn er in rechthoekige, zeshoekige en beverstaartvormige hoeken.

Gemiddeld blijft het zo’n 20 tot 25 jaar liggen. Wel moeten ze goed onderhouden worden. Daar kan de dakdekker uiteraard bij helpen. In verhouding met andere soorten dakbedekking is dit vaak de goedkopere oplossing.

De shingles worden geplaatst door aan de onderzijde van het dak te beginnen. Daar worden de zogenaamde ‘voetshingles’ geplaatst. Vervolgens worden ze vastgespijkerd met asfaltnagels. De volgende rij shingles wordt dan vaak in een halfsteens verband gelegd. Het dak wordt dan op deze manier van onder naar boven tot aan de nok afgewerkt.

Dakshingles vervangen

Dakshingles zijn goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden, zelfs tegen extreme weersomstandigheden als hagel en vorst. Maar alles is eindig, en zo ook dit. Ze moeten dus op een gegeven moment vervangen worden. Het vervangen hiervan is relatief goedkoop. Ze zijn licht van gewicht en daardoor makkelijk hanteerbaar. Een ervaren dakdekker zet ze er in een mum van tijd op. Ze kunnen ook worden geplaatst op nieuwbouwwoningen, maar dan moet de

onderconstructie wel goed geventileerd zijn. Dakshingles kunnen beter niet worden geplaatst op een geïsoleerd dak. Onze experts kunnen advies geven op dit gebied.

Vraag direct een gratis offerte aan

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Binnen 24 uur ontvang je een offerte op maat.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Probeer hier zo duidelijk mogelijk de aanvraag te specificeren :
  Soort dak*
  Werkzaamheden *

  Type woning/gebouw *
  Verwachte uitvoerdatum *

  Eventuele opmerkingen

  • We geven 10 jaar garantie

  • We hebben 25+ jaar ervaring

  • 1000+ tevreden klanten

  • Scherpe offerte op maat