EPDM platdak

Vraag een gratis offerte aan.

EPDM platdak

EPDM is het mengsel van Ethyleen, Propyleen en wat onbekendere stoffen. Dit wordt vermengd tot een grote rubbermassa en zo ontstaat het materiaal. Het is de nieuwste trend als het gaat om dakbedekking. Inmiddels bestaat het zo’n 30 jaar, en na al die tijd ligt bij veel mensen de bedekking nog steeds op het dak. Het gaat dus een flinke tijd mee.

EPDM plaatsen

EPDM plaatsen lijkt misschien heel simpel, maar toch is het een nauwkeurig klusje. Het moet goed op het dak gelijmd worden en natuurlijk moet het op de juiste manier geplaatst worden. Zo moet de ondergrond eerst helemaal stof-, vocht en vetvrij zijn. Een ervaren dakbedekker weet precies hoe hij dit doet en hoe het geplaatst moet worden. Het is belangrijk dat het naadloos geplaatst wordt.

EPDM platdak

Als EPDM op een platdak moet worden gelegd, verdeelt de dakbedekker eerst het dak in rechthoeken. Daarna meet hij het dak op en berekent hij het totaaloppervlak. Vervolgens wordt de plak-spijkerrol aangebracht, zodat de bestaande dakbedekking verwijderd kan worden. Zodra de ondergrond goed schoon is gemaakt, wordt de dakbedekking uitgerold en teruggevouwen. Met de slaglijnmolen worden lijnen aangebracht, waarna de EPDM-lijm op de eerste streep wordt aangebracht. De dakbedekker vouwt het materiaal steeds uit en drukt het aan.

Op een gegeven moment bestaat het dak uit verschillende rechthoeken. Deze worden weer aan elkaar gelijmd. Daarna werkt de vakman de randen van het dak af en wordt het materiaal in de hoek geduwd. De dakbedekker knipt een rond gat en brengt hier lijm in aan. De hemelwaterafvoer kan dan (terug)geplaatst worden. Het hoekstuk wordt geplaatst, evenals de buitenhoeken en de dakranden. Dan ligt het materiaal goed op het dak.

EPDM op een schuin dak

Deze dakbedekking kan ook worden aangebracht op een schuin dak. Dat is een fijne eigenschap, want hellende daken bieden interessante voordelen. Zo wordt bijvoorbeeld water beter afgevoerd. Met EPDM op het schuin dak is het dak minder gevoelig voor lekkages. Daarnaast is het materiaal nagenoeg onderhoudsvrij. Met een beetje geluk ligt het er na een halve eeuw nog.

Isolatie onder EPDM

Het is geschikt voor plaatsing op verschillende ondergronden. Wie bijvoorbeeld al isolatie op het dak heeft liggen, kan hier gewoon EPDM overheen leggen. Wel moeten hiervoor eerst PIR-isolatieplaten worden aangebracht.

Kan EPDM over dakleer?

De keuze moet worden gemaakt: EPDM of dakleer? Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor EPDM. Dit kan vaak over het bestaande dakleer aangebracht worden. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat het dakleer helemaal droog is. We raden aan om het materiaal te leggen over oud dakleer. Nieuw dakleer is vaak niet geschikt omdat er dan blaasvorming kan ontstaan.

Vraag direct een gratis offerte aan

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Binnen 24 uur ontvang je een offerte op maat.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Probeer hier zo duidelijk mogelijk de aanvraag te specificeren :
  Soort dak*
  Werkzaamheden *

  Type woning/gebouw *
  Verwachte uitvoerdatum *

  Eventuele opmerkingen

  • We geven 10 jaar garantie

  • We hebben 25+ jaar ervaring

  • 1000+ tevreden klanten

  • Scherpe offerte op maat