Heb je vragen over Dakleer of bitumen? Wij helpen je graag.

Vraag een gratis offerte aan.

Plakdak bitumen-dakleer; een complete serviceaanbieder

In Nederland worden veel platte daken voorzien van bitumen. Het is een relatief goedkoop middel om je dak te beschermen. Ondanks het niet levenslang meegaat, kan het toch een prima keuze zijn voor je plat dak. En de ervaren vakmensen van Dakbedekken.nl weten er wel raad mee.

Bij de gedachte om zelf het dak op te gaan om het dak te bedekken, hebben veel mensen al een naar gevoel in hun buik. Logisch, want je moet de hoogte in, moet veilig werken en dan ook nog eens het dak goed leggen. Daar hebben we een oplossing voor: de complete service van Dakbedekken.nl. We hebben scherpe tarieven en zijn flexibel. Snel schakelen is geen probleem. Met 25+ jaar ervaring en 5 tot 10 jaar garantie op de alle werkzaamheden, helpen we je graag. Vraag snel een offerte aan!

Platdak - schuur - bitumen - dakleer

Wat is bitumen?

Bitumen wordt ook wel eens dakleer genoemd en bestaat uit ruwe olie. Daardoor heeft het de juiste eigenschappen om te dienen als dakbedekking op een plat dak of een dakkapel. Bitumen wordt daarom ook het meest gebruikt op platte daken.

Dit is veel gekozen materiaal, omdat het betaalbaar is en relatief makkelijk te leggen valt. Een expert is er zo mee klaar. Het heeft bovendien een levensduur van 25 jaar. Daarvoor moet de dakbedekking natuurlijk wel goed onderhouden worden. Iets waar we je zeker mee kunnen helpen!

De voordelen van bitumen

Bitumen heeft verschillende voordelen. Zo is het gemaakt van sterk materiaal, waterdicht, bestand tegen chemische stoffen en kleeft het goed. Ook de prijs speelt voor veel Nederlanders die kiezen voor dit materiaal mee. Het is namelijk relatief goedkoop. Vooral als je het vergelijkt met EPDM of PVC.

Er zijn twee soorten bitumen: Atactisch Polypropyleen (APP) en Styreen Butadieen Styreen (SBS). De eerste variant wordt verwerkt met elatische kunststof, waardoor het dak sterker en soepeler wordt. De laatste variant wordt verwerkt met kunstmatig rubber. Daardoor wordt de dakbedekking soepeler en heeft het een grotere kleefkracht.

Platdak op een schuur

Vraag direct een gratis offerte aan

Wil jij meer informatie over bitumen-dakleer op een platdak? Neem contact met ons op.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Probeer hier zo duidelijk mogelijk de aanvraag te specificeren :
  Soort dak*
  Werkzaamheden *

  Type woning/gebouw *
  Verwachte uitvoerdatum *

  Eventuele opmerkingen

  • 1000+ tevreden klanten

  • Ontvang een scherpe offerte

  • Proffesionals uit jouw regio