Afschot platdak

Vraag een gratis offerte aan.

Afschot platdak

Wie niet thuis is in termen uit de bouwwereld, heeft misschien nog niet van dak afschot gehoord. Dit is het onder een bepaalde helling leggen van bijvoorbeeld en dak of een goot. Op die manier kan het regenwater goed worden afgevoerd.

Een klus voor de dakdekker

Het afschot herstellen is een vrij ingewikkelde klus. Dit is nu echt een klus waarvan je wilt dat het goed gebeurt. Water op het dak is immers geen pretje en kan voor rot zorgen. Daardoor kan er gevolgschade ontstaan. Voorkom gevolgschade en huur een professional van Dakbedekken.nl. Wij werken alleen met gecertificeerde vaklui en maken gebruik van A-materialen. Wanneer het water op het dak echt een groot probleem is, komen we graag van tevoren even langs, drinken we een kopje koffie en gaan we aan de slag met een inventarisatie.

Afschot plat dak

Bij platte daken kan schuimbeton, betopor of spramexbeton als een goed afschot fungeren. Het voordeel van schuimbeton en betopor is het gewicht van het materiaal. Het is namelijk zeer licht, waardoor dit het dak niet te veel belast. Ondanks het lichte gewicht loopt het water toch gewoon netjes weg.

De helling van het afschot hoort bij platte daken ongeveer 15 of 16 millimeter te zijn. Met deze helling is er een goede waterafvoer te krijgen. Een andere mogelijkheid bij platte daken is het toepassen van afschot dakplaten van bijvoorbeeld PIR-hardschuim of steenwol.

Afschot dak herstellen

Blijft er altijd water op het dak staan? Zijn er luchtbellen in de dakbedekking te zien? Dan kan het zijn dat de dakbedekking er niet goed meer bij ligt. Het afschot moet dan hersteld worden. Dit kan een professionele dakdekker verzorgen. Deze kan het afschot onder meer herstellen met isolatieplaten, met een toplaag erop.

We raden je niet aan om hier zelf mee aan de slag te gaan. Het is namelijk een klusje dat nauw luistert. Onze professionele dakdekkers weten hoe ze voorkomen dat er water op het dak blijft staan. Wie zelf aan de slag gaat, riskeert lekkage. Dat moet echt voorkomen worden.

Afschot maken platdak

Afschotisolatie zorgt ervoor dat water op het plat dak goed wordt afgevoerd. Om afschot te maken, werken we met kwalitatief, hoogwaardig materiaal. Denk bijvoorbeeld aan drukvaste afschotisolatieplaten. Daarmee is snel en duurzaam afschot op het plat dak te realiseren. De dakafdichting wordt dan gebrand, verkleefd of gelijmd.

Vraag direct een gratis offerte aan

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Binnen 24 uur ontvang je een offerte op maat.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Probeer hier zo duidelijk mogelijk de aanvraag te specificeren :
  Soort dak*
  Werkzaamheden *

  Type woning/gebouw *
  Verwachte uitvoerdatum *

  Eventuele opmerkingen

  • We geven 10 jaar garantie

  • We hebben 25+ jaar ervaring

  • 1000+ tevreden klanten

  • Scherpe offerte op maat