Platdak vervangen of vernieuwen? Wij helpen je hier graag mee.

Vraag een gratis offerte aan.

Platdak vervangen of vernieuwen?

Heb je een platdak en is deze in slechte staat? Dan is het misschien nodig om de dakbedekking helemaal te vervangen. Maar vaak is dit wel een stuk duurder dan het vernieuwen van dakbedekking. Als je kiest voor vernieuwen, wordt de nieuwe dakbedekking over de bestaande lagen heen gelegd. In de regel is dat een stuk goedkoper. Maar als het platdak in slechte staat is, heb je soms een gehele dakrenovatie nodig. Bij een platdak wordt meestal gekozen voor vervangen met bitumen (roofing). Maar andere materialen gaan vaak langer mee, zoals EPDM en PVC. Daardoor lopen de kosten wel op. De keuze voor het materiaal en vervangen of vernieuwen kan dus behoorlijk lastig zijn. Er zijn maar weinig mensen die ernaar uitkijken om zelf op het dak te gaan staan en de materialen aan te brengen. Je kunt ook ons bellen, want wij nemen je de zorgen graag uit handen.

Platdak-vernieuwen-vervangen

Aandachtspunten platdak vervangen of vernieuwen

De keuze voor het vervangen of vernieuwen is uiteindelijk aan de opdrachtgever, maar we willen hierin wel een advies uitbrengen. Zeker als nog niet duidelijk is welke keuze de beste mogelijkheid is. We komen dan ook graag langs met onze kundige dakbedekkers voor een praatje en inspectie van het platdak. Je dient bij de keuze voor vervangen of vernieuwen in ieder geval met een aantal zaken rekening te houden. Bijvoorbeeld het gekozen materiaal. Dit is afhankelijk van de belasting van het dak. Een dak met een dakterras moet heel anders worden bedekt dan een groen dak. Bij bitumen dakbdekking kunnen dakranden snel slijten. Daarom is periodieke inspectie nodig. Eventueel kan het materiaal opnieuw worden ingestrooid. En als er regelmatig water op het dak blijft liggen, is er iets mis met het afschot. Wij kunnen al deze werkzaamheden uitvoeren. Pak gerust de telefoon en vraag naar een offerte.

Kosten platdak vervangen of vernieuwen; vraag een offerte aan

Benieuwd geworden naar de kosten van het vervangen of vernieuwen van een platdak? De kosten zijn afhankelijk van het gekozen materiaal en of de dakbedekking volledig moet worden vervangen, of alleen worden vernieuwd. Wanneer dit moet worden vervangen, betekent dit dat het oude materiaal eerst verwijderd moet worden. Daardoor is deze klus in de regel een stuk duurder. Bij het vernieuwen van een platdak is dit vaak niet het geval, want bestaande materiaal blijft dan liggen. Zorg er daarom voor dat je de juiste keuze maakt. Wij kunnen je voorzien van een vriendelijk advies die het beste bij jouw budget past. Als je zelf niet weet welke keuze je moet maken, kunnen we langskomen om het platdak te inspecteren. Vervolgens maken we binnen 24 uur een passende offerte. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Onze nette vakmannen helpen je dan ook graag verder.

platdak vervangen vernieuwen

Vraag direct een gratis offerte aan

Wil jij een platdak vervangen of vernieuwen? Vraag een gratis offerte aan of bel ons voor meer informatie

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Probeer hier zo duidelijk mogelijk de aanvraag te specificeren :
  Soort dak*
  Werkzaamheden *

  Type woning/gebouw *
  Verwachte uitvoerdatum *

  Eventuele opmerkingen

  • 1000+ tevreden klanten

  • Ontvang een scherpe offerte

  • Proffesionals uit jouw regio