Ben jij benieuwd naar de kosten voor een platdak? Bel direct.

Vraag een gratis offerte aan.

Kosten platdak bedekken

Inmiddels is je platdak toe aan nieuwe dakbedekking. Je kunt er dan voor kiezen om de oude dakbedekking te laten verwijderen en nieuwe dakbedekking te laten plaatsen, maar een goedkopere optie is door nieuwe dakbedekking over de oude laag heen te plaatsen. De meest voorkomende vraag rondom het plaatsen van dakbedekking is wat de kosten zullen zijn. Dit is sterk afhankelijk van welk materiaal je kiest. Zo kun je kiezen voor bitumen, EPDM en PVC. Voor de natuurliefhebbers is vaak ook een groen dak mogelijk. De kosten verschillen per gekozen materiaal. Dat heeft ook te maken met de werktijd dat we er meebezig zijn om het materiaal te plaatsen. In ieder geval wil je voordat je een definitieve keuze maakt graag weten wat dit gaat kosten. Daarvoor vraag je het best bij ons een offerte op.

Factoren kosten platdak

De kosten voor het plaatsen van dakbedekking lopen uiteen. De kosten per vierkante meter liggen dan dus op zo’n 45 tot 80 euro. De prijzen zijn vooral afhankelijk van welk soort dakbedekking je kiest. Nieuw bitumen is een stuk goedkoper, maar heeft een levensduur van slechts 20 jaar. Als je kiest voor bijvoorbeeld EPDM of PVC, betaal je zo’n 4500 euro per 50 vierkante meter. Maar de levensduur is dan wel verdubbeld met 40 jaar. Elk soort dakbedekking voor een platdak heeft daarmee zijn eigen kosten. Bovendien maakt het uit of je laag over laag wilt plaatsen, of de oude dakbedekking volledig wilt verwijderen. Laag over laag plaatsen kost gemiddeld zo’n 1200 tot 1500 euro op basis van 50m2. Als je bitumen moet laten verwijderen kost dit rond de 3000 euro. Wil je van materiaal veranderen, dan betaal je gemiddeld zo’n 5000 euro op basis van 50m2. Daarom is het verstandig om een offerte op te vragen. We geven je dan graag een scherpe prijs

De exacte prijs via een offerte

Het is dus lastig om in het algemeen prijzen van dakbedekking voor een platdak te noemen. Zeker als je bijvoorbeeld gaat voor een groen dak met als onderlaag EPDM. Je betaalt dan ongeveer 140 euro per vierkante meter. De prijzen kunnen dus sterk variëren. Als je geen idee hebt welk materiaal voor jouw dak het beste is, dan is er geen reden tot paniek. We komen graag langs om een kopje koffie te drinken en het dak te inspecteren. Op die manier geven we advies welke dakbedekking het best bij een platdak past. Bel vandaag nog, dan krijg je morgen al een offerte. Onze offertes worden altijd op maat gemaakt, zodat je zeker weet dat je nooit te veel betaalt. Meteen duidelijkheid is immers wel zo prettig. We helpen graag!

Platdak kosten

Vraag direct een gratis offerte aan

Wil jij weten wat de kosten zijn voor het bedekken van een platdak? Vraag dan een gratis offerte aan.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Probeer hier zo duidelijk mogelijk de aanvraag te specificeren :
  Soort dak*
  Werkzaamheden *

  Type woning/gebouw *
  Verwachte uitvoerdatum *

  Eventuele opmerkingen

  • 1000+ tevreden klanten

  • Ontvang een scherpe offerte

  • Proffesionals uit jouw regio