Wil jij de nokvorsten vervangen? Wij helpen je hier graag mee.

Vraag een gratis offerte aan.

Nokvorst professioneel laten aanleggen

Een nokvorst is een soort dakpan, die op de nok van het dak ligt. Er zijn meerdere varianten beschikbaar van deze dakpan. Iedere soort heeft zijn eigen beschermende kenmerken. Het is van cruciaal belang dat de nokvorst aansluit op de rest van de dakbedekking. Daarom is het goed een vakman in te schakelen: die heeft er kijk op en heeft de benodigde kennis en ervaring.

Een nokvorst moet goed liggen. En veel mensen zien het niet liggen om op zo’n gevaarlijke plek het dak op te gaan. Gelukkig kunnen onze vakmensen helpen. Wij hebben meer dan 25+ jaar ervaring en werken met gecertificeerde collega’s. Daardoor weten we hoe we veilig en efficiënt moeten werken. Als een nokvorst niet goed ligt, kan dit schade opleveren. Wees er snel bij, voorkom gevolgschade en vraag een offerte aan. Een offerte binnen 24 uur op maat in de mailbox? Het kan bij Dakbedekken.nl.

We werken uitsluitend met A-kwaliteit materialen en nemen ons eigen materiaal mee, zoals steigers en een pannenlift. Voordat we aan de slag gaan, komen we ook graag eens langs om de klus te bekijken. Dakbedekken.nl ontzorgt van alle klussen rondom het dak. En met 5 tot 10 jaar garantie op alle werkzaamheden, heeft men er jaren geen omkijken meer naar.

Nokvorst vervangen

Wat is een nokvorst precies?

Wat is een nokvorst? De nok is de bovenste rand van een dak. Daar ligt het snijvlak tussen de beide zijden van het dak. Hier ligt een scherpe rand, waar een normale dakpan niet past. Daarom dekken we deze plek af met de nokvorst. Op die manier wordt het dak optimaal beschermd. Er zijn verschillende soorten nokvorsten te vinden, bijvoorbeeld voor het begin en het einde van de rij dakpannen.

De normale, begin en eindvorsten zijn niet de enige varianten. Er zijn nog veel meer nokvorsten op de markt, met ieder hun eigen toepassing. Zo is er altijd een variant die precies op het dak past en de beste bescherming biedt.

Welke soorten nokvorsten zijn er te kiezen?

Naast de begin, eindvorst en nokvorst afdichting zijn er specifieke nokvorsten te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de halfronde vorst. Dit is de gebruikelijke dakpan, die het meest gekozen wordt. Ook wordt de hoekkepervorst of de ballonvorst nog wel eens gebruikt. Een hoekkepervorst is een nokvorst die specifiek aansluit op de zogenaamde hoekkeper: twee aangrenzende dakschilden die elkaar onder een uitspringende hoek snijden.

De zadelvorst is ook een goed voorbeeld. Deze wordt ook wel omloopvorst genoemd, omdat deze vaak aan weerszijden in de kopsluiting wordt toegepast. Welke soort er gekozen wordt, hangt mede af van de hellingsgraad van het dak en het type dakpannen dat er al ligt. Deze zaken moeten op een rij worden gezet om een goede keuze te maken.

Ben jij benieuwd naar de prijs van nokvorsten? Vraag een gratis offerte aan en binnen 24 uur ontvang jij van ons een offerte op maat.

Vraag direct een gratis offerte aan

Wil jij meer informatie over nokvorsten neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

  Voornaam *
  Achternaam *
  Email *
  Telefoonnummer *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Probeer hier zo duidelijk mogelijk de aanvraag te specificeren :
  Soort dak*
  Werkzaamheden *

  Type woning/gebouw *
  Verwachte uitvoerdatum *

  Eventuele opmerkingen

  • 1000+ tevreden klanten

  • Ontvang een scherpe offerte

  • Proffesionals uit jouw regio